It’s time to shine my light

Alles is met elkaar verbonden

Mijn naam is Joyce, ik ben geboren in februari 1985 en moeder van 2 prachtige dochters Danisha & Ashlynn. Samen met mijn gezin woon ik aan de rand van Apeldoorn in de wijk Zuidbroek. Tijdens mijn werk als masseuse bij een beauty- en wellnesscentrum ontdekte ik hoe fijn ik het vind om met mijn handen te werken en om vanuit mijn hart echt iets te kunnen betekenen voor iemand. Ik miste alleen het stukje persoonlijke aandacht en ik had moeite met het werken op de klok. Al snel voelde ik dat het tijd werd om een nieuwe mooie stap te gaan zetten. Een eigen praktijk waarbij persoonlijke aandacht, liefdevolle aanraking, warmte en veiligheid centraal staat. Een plek waar je helemaal mag zijn wie je bent en waar alles welkom is wat zich aandient. Een lach maar ook een traan. Een plek waar je echt gezien en gehoord wordt. 

Mijn kracht ligt in het liefdevol aanraken, verbinden en helen van lichaam, geest en ziel.  Vanuit mijn hart, mijn hoog gevoeligheid en een diep gevoel van verbondenheid begeleid ik mensen in hun weg naar bewustwording. Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik de mens als geheel zie. Alles is met elkaar verbonden. Een energetische behandeling of een massage wordt gegeven vanuit mijn vermogen om precies aan te voelen wat jij nodig hebt. Hierdoor is elke behandeling speciaal op jou afgestemd. Mijn praktijk in Apeldoorn is een plek waar je echt even tot rust kunt komen en even de drukte van de dag kunt vergeten.  

Voel je welkom en gun jezelf ook zo´n momentje, gewoon omdat je het verdient!

Liefs,  
Joyce 

Mijn verhaal

Vanaf jongs af aan voelde ik al heel sterk de gevoelens en emoties aan van anderen. Ik voelde me er altijd verantwoordelijk voor dat het goed ging met de mensen om me heen. Ik zette mezelf altijd op de 2e plaats en ik vond het heel moeilijk om met deze gevoeligheid om te gaan. Vaak wist ik ook niet meer wat van mij was en wat van de ander. Ik had altijd het gevoel dat ik anders was dan anderen en ik voelde me onbegrepen, niet gezien en niet gehoord. Door de vervelende ervaringen die ik heb meegemaakt tijdens mijn jeugd raakte ik het contact met mezelf helemaal kwijt. Jarenlang heeft dit geleid tot heel veel angsten en onzekerheid. Ik begon met het vermijden van sociale situaties en ik ging alles uit de weg waar ik me niet goed bij voelde. Ik liet me letterlijk leiden door mijn angst. Ik kreeg steeds vaker gedachtes dat ik hier eigenlijk helemaal niet meer wilde zijn. En ik stelde mezelf steeds vaker de vraag: wat heeft het leven eigenlijk nog voor zin?

Op mijn 21ste ben ik moeder geworden van een prachtige dochter. Dit voelde voor mij als een zonnetje wat mijn leven binnen kwam wandelen. Ik kwam weer tot het besef dat er wel degelijk een reden is dat ik hier ben. Ik merkte dat mijn hart zich weer opende door de onvoorwaardelijke liefde die ik voelde voor haar. Ik voelde me verplicht ten opzichte van haar om op zoek te gaan naar mezelf. Ik wilde me niet langer laten leiden door mijn angst. Ik wou het goede voorbeeld zijn voor haar en weer vol vertrouwen door het leven kunnen gaan. Ik ging op zoek naar iets of iemand wat me hierbij zou kunnen helpen.

Ik ben me gaan verdiepen in het sjamanisme en de plantmedicijnen die worden gebruikt in de Amazone. Ik zag er een documentaire over en ik voelde heel sterk dat ik hier iets mee wilde doen. Het trok me enorm en ik kon het niet loslaten. Omdat ik dit zo sterk voelde wist ik dat ik die stap moest gaan zetten. Hoe eng ik het ook vond. Ik hoopte dat dit me zou verlossen van de ballast die ik mijn hele leven al met me meedroeg. Ik verlangde er zo naar om weer in vrijheid en vertrouwen te kunnen leven.

You yourself, as much as anybody in the entire universe, deserve your love and affection

Buddha 

Het contact met mezelf weer teruggevonden

Niet lang daarna heb ik besloten om mijn eerste Ayahuasca ceremonie te doen. Ik was vol van de zenuwen en had echt geen idee wat me te wachten stond. Eenmaal aangekomen werd er eerst een rondleiding gegeven door het pand waar de ceremonie werd gehouden. De ruimte was prachtig en heel sfeervol. De ceremonie was in een groep dus er waren al een aantal mensen. Sommige mensen die het al vaker hadden gedaan maar ook mensen die er voor het eerst waren. Allemaal gelijkgestemde mensen en allemaal met hun eigen verhaal. We mochten naar de ceremonieruimte en allemaal ons eigen matrasje uitzoeken. We lagen in een cirkel en in het midden stond een altaar met kaarsjes en stenen. We gingen met zijn allen in de kring zitten en begonnen met het delen van onze intentie voor de ceremonie en het aansteken van een kaarsje voor jezelf. Het voelde kwetsbaar voor me om zo in een groep te delen waarom ik deze reis wilde maken. Ik heb het al die jaren voor me gehouden en het er nooit met iemand over gepraat omdat ik me schaamde. Mezelf uitspreken was een groot thema voor me. Ik vond het bijzonder om de intenties van iedereen te horen en hoe kwetsbaar iedereen zich opstelde. Dit gaf een hele mooie verbondenheid met de groep en ook het gevoel dat je niet de enige bent.

Na het drinken van het medicijn mochten we gaan liggen en toen begon de reis. Een reis door je onderbewustzijn. Door alle lagen van je bewustzijn. Wauw met geen pen te beschrijven hoe ik deze reis heb ervaren. Zo intens, prachtig, pijnlijk maar ook zo bevrijdend het gaf me zoveel duidelijkheid en helderheid. Er ging een wereld voor me open waarin alles energie is en waarin alles met elkaar is verbonden. Ik ging eerst door heel veel donkere en pijnlijke stukken heen waarbij heel veel emoties loskwamen. Confronterend maar tegelijkertijd ook heel bevrijdend om dit te kunnen doorvoelen en los te laten. Intens veel beelden die voorbijkwamen van dingen die ik heb meegemaakt. Ik begon steeds beter te begrijpen wie ik ben en wat ik hier op aarde te doen heb. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar mezelf. Zonder donker is er geen licht. En zonder ervaringen is er geen wijsheid.

Op een gegeven moment keek ik naar mijn handen. Er kwam fel licht uit mijn vingertoppen. Zo krachtig en met alle kleuren van de regenboog. Ik kon niet anders dan naar mijn handen kijken. Het licht werd feller en feller en het was alsof er in mijn oor gefluisterd werd: dit is jou cadeau lieve Joyce. Door alles wat je mee hebt gemaakt ben je nu wie je bent. Je mag wat gaan doen met de energie in je handen. Het was alsof ineens alles op zijn plek viel.

Ik was mijn hele leven al zoekende op werkgebied. Ik heb zoveel verschillende banen gehad en ik voelde me nooit op mijn plek. Ik kwam elke keer mijn extreme gevoeligheid weer tegen en het voelde altijd alsof er iets niet klopte. Maar nu werd ineens alles duidelijk. Ik mag mijn levenservaring gaan delen met de mensen om me heen. Ik mag dat gaan doen waar mijn kracht ligt. Het was een prachtige en liefdevolle ervaring om nooit meer te vergeten. De ceremonie heeft de kijk op mijn leven zo veranderd. Ik begon in te zien wat de reden is dat we hier op aarde zijn en dat elke persoon die je tegenkomt in je leven je iets te brengen heeft. Maar ook dat elke gebeurtenis in je leven. Na de ceremonie voelde ik zoveel dankbaarheid en liefde. Iets wat in tijden niet had gevoeld. Voor mij was dit de eerste stap in mijn proces van bewustwording. Vanaf dat moment kwamen er steeds andere dingen op mijn pad die me steeds dichterbij mezelf brachten.

Ik werd me ervan bewust dat mijn hoog gevoeligheid geen last is, maar mijn kracht! Ik ontdekte de kracht van helende energie en het doorgeven ervan. Dat ik hier iets mee wilde doen werd me heel duidelijk. Ik ben een opleiding gaan volgen voor Holistisch Therapeut om zo kennis te maken met energetisch werk. Door het werken met reiki merkte ik dat mijn intuïtieve vermogens steeds meer toenamen en het verbaasde me wat ik ermee kon doen. Mijn besluit om te stoppen met mijn stressvolle baan als officemanager was daarna dan ook snel gemaakt. Nog geen maand ervoor hadden we de koopaktes getekend van ons nieuwe huis. Een spannende tijd om zo´n beslissing te nemen maar hoe onzeker het ook was, het voelde als de stap die ik moest zetten. Ik leerde hierdoor volledig op mijn gevoel te vertrouwen

Na mijn opleiding tot Holistisch Therapeut ben ik Ik heb ontzettend veel geleerd, losgelaten en ervaren tijdens deze opleidingen. Een combinatie van massages geven en energetisch werk. Mensen begeleiden in hun bewustwordingsproces waardoor ze weer in hun eigen kracht komen en inzien waar het leven echt om draait. Hoe donker sommige momenten in je leven ook kunnen zijn of voelen. Achter die donkere wolken schijnt altijd de zon. Die donkere periodes zijn er om te kunnen groeien. Dat zijn periodes waarin je op zoek gaat naar jezelf. Dat is een van de mooiste dingen die ik heb geleerd de afgelopen jaren en wat ik uiteraard met iedereen wil delen die ervoor open staat. De combinatie van het geven van massages en energetische behandelingen vind ik heel bijzonder om te doen. Naast het stukje bewustwording heeft je lichaam ook alle aandacht en liefde nodig. Tenslotte is je lichaam een tempel waar je ziel in woont. Door goed te zorgen voor je lichaam en door te zorgen voor rust en ontspanning zul je merken dat je geest hierdoor ook rustig en ontspannen wordt. Voor mij is het echt een cadeautje om mensen dat stukje ontspanning, aandacht, veiligheid en vertrouwen te mogen bieden wat op dat moment nodig is.

It´s time to shine you´re light!